graffiti

4 tips om millennials door de corona-isolatie te helpen.

4 tips om millennials door de corona-isolatie te helpen.
De corona maatregelen zijn voor niemand makkelijk, maar al helemaal niet voor de millennials. Juist deze generatie is gewend veel sociale contacten te onderhouden en buiten de deur te ontspannen. Daarom 4 tips voor millennials om deze tijd van social distancing door te komen.

Tip 1: Gebruik thuiswerk middelen niet alleen om te werken.
Gebruik Skype, Zoom, Whereby, Whatsapp en andere communicatiemiddelen niet alleen om professioneel met elkaar samen te werken. Je kan deze online middelen ook gebruiken om met vrienden af te spreken, een vrijdagmiddag borrel inplannen en pubquizes houden.

Tip 2: Omarm de nieuwe mogelijkheden.
Er kan momenteel heel veel niet, maar wat als je kijkt naar wat er wel kan? Zo ontstaat er momenteel enorm veel creativiteit. Onder meer musea, bioscopen en theaters zetten allerlei materiaal online waar je anders geen tijd voor had of geen toegang tot had. Restaurant die normaal nooit maaltijden bezorgden, bezorgen nu bij je thuis. Dat biedt mogelijkheden!

Tip 3: Zie de corona-verveling als iets nuttigs.
Het drukke en digitale leven heeft ons laten wennen aan een constante stroom aan prikkels. Nu valt dat grotendeels stil en het gevaar van verveling ligt op de loer. Maar er is niks mis met je zo en dan vervelen. Af en toe prikkels niksen, geeft je hersenen rust. Na een pauze kun je je dan weer beter concentreren. Volgens onderzoek wordt ook zelfreflectie makkelijker, en word je door een verhoogd concentratievermogen ook creatiever.

Tip 4: Beteken iets voor een ander en wordt gelukkig!
Deze crisis bied je de kans om opnieuw je tijd in te delen nu je sociale verplichtingen wegvallen en je opnieuw structuur moet aanbrengen in je dagelijkse routines. Elke keer weer blijkt dat we ons gelukkiger voelen als we iets voor een ander kunnen betekenen in plaats van iets voor jezelf doen.
Meld je aan bij het Rode Kruis, de voedselbank, Vluchtelingenwerk of simpelweg via bepaalde groepen op Facebook waar je anderen kunt helpen met bijvoorbeeld boodschappen doen.

 

#corona #veilig #afstand #hulp #tips

graffiti
× Heeft u nog vragen?