Regio Eindhoven

Traineeship Procureon – Regio Eindhoven

Introductie

Ben jij (bijna) afgestudeerd en heb je een sterke interesse in het inkoopvak bij technische maakbedrijven? En wil jij middels intensief opleidings-, training- en coachingstraject in korte tijd een steile leercurve maken? Solliciteer dan op het traineeship Technical Procurement.

Organisatie

Procureon biedt kennis- en capaciteitsoplossingen voor vraagstukken op het gebied van Inkoop, Logistiek en Supply Chain Management bij onze opdrachtgevers binnen de technische (maak)industrie. Met een team van ruim dertig professionals bieden wij diverse diensten aan, namelijk:
• Procurement en Supply Chain projecten
• Interim ondersteuning middels detachering
• Procurement en Supply Chain Management Traineeships

Onze opdrachtgevers zijn innovatieve technische maakbedrijven in de omgeving van Noord-Brabant en Limburg. We werken samen met internationale technologische vooraanstaande bedrijven zoals bijvoorbeeld ASML, Marel, VDL en FEI.

Functie

Procureon biedt in samenwerking met haar opdrachtgevers sinds een aantal jaar een traineeship aan voor HBO en WO starters. Het initiatief voor dit traineeship is ontstaan naar aanleiding van de schaarste van jonge talentvolle inkoop-, logistieke en Supply Chain medewerkers binnen de industriële sector. Met dit traineeship krijgen HBO en WO starters de ideale mogelijkheid om via Procureon een vliegende start van hun inkoopcarrière te maken en zich in een steile curve te kunnen ontwikkelen bij onze opdrachtgevers. Dankzij het intensief opleiding-, training- en coachingstraject en uitdagende projecten maakt de trainee een snellere ontwikkeling door dan een starter die deze begeleiding en tools niet krijgt en kan je in korte tijd doorgroeien naar een zelfstandige inkoopfunctie (vb. Technisch Inkoper, Project Inkoper of Strategisch Inkoper).

Projecten voor de trainees kunnen erg uiteenlopen, dat is ook afhankelijk van de wensen van de bedrijven die meewerken aan het traineeship. Een aantal projecten die in het verleden zijn uitgevoerd door medewerkers van Procureon die ook een belangrijke basis kunnen vormen voor het traineeship zijn: een inkoopscan, kostenbesparingsproject, Supply Chain optimalisatie, outsourcingtrajecten, NPR (Non-Product-Related) trajecten, KPI (Key Performance Indicators) framework, voorraadbeheer en -reductie, Demand Planning en Sourcing Strategies, etc.

Wat voor rol kan je bekleden na dit traineeship? Je wordt opgeleid tot bijvoorbeeld Technisch Inkoper, Strategisch Inkoper of Supply Chain Engineer, waarbij je de coördinator bent van de Supply Chainvereisten van de klant, de technische wensen van de engineers en de leveranciers- en marktkennis van de inkopers van de interne organisatie. Met jouw markt- en technische kennis treedt je op als sparringpartner van deze partijen en geef je hen advies bij en schrijf je beleid over welke materialen het beste gebruikt kunnen worden voor het te maken product, welke producten bij welke leverancier(s) het best ingekocht kunnen worden en optimaliseer je de keten van leverancier tot eindklant. Jij signaleert ontwikkelingen in de techniek, op de markt en bij de klant en zorgt voor de vertaling daarvan naar de eigen inkooporganisatie.

Op dit moment hebben we een positie vrij bij één van onze relaties, een internationaal opererend bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en toelevering van complexe mechanische en mechatronische onderdelen en samenstellingen voor bedrijven die productieapparatuur maken voor de halfgeleiderindustrie. Het traineeship bij duurt 12 maanden en vindt plaats bij onze relatie in Eindhoven. Je wordt via Procureon voor diezelfde periode ook gedetacheerd. Onze relatie staat garant voor een werkplek, waarbij de intentie is om je na afloop van het traineeship over te nemen. Tijdens het traineeship wordt je door Procureon ondersteund door middel van coaching en opleiding die bijdragen aan je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Functie eisen

• Je hebt een afgeronde HBO en/of WO opleiding in de richting van Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Elektronica, Supply Chain Management, Logistiek & Technische Vervoerskunde of Logistiek & Economie of verwacht deze binnenkort af te ronden;
• Je hebt niet meer dan 3 jaar werkervaring;
• Je hebt een sterke affiniteit met techniek en vindt het leuk om in een technische omgeving te werken;
• Je bent gedreven, ambitieus, communicatief en analytisch sterk;
• Je beheerst de Nederlands en Engels taal (Duits is een pré);
• Je bent fulltime beschikbaar.

Inlichtingen

Carel Verspaget
+31 (0)40 2484228

Sollicitatie

Carel Verspaget
+31 (0)40 2484228
× Heeft u nog vragen?