Noord-Oost Brabant

Technisch Inkoper – Noord-Oost Brabant

Introductie

Beschik jij over zowel inkoopervaring op tactisch niveau als goede technische kennis, waardoor jij in staat bent om de behoefte voor staal, constructiewerk en bewerkingen correct te begeleiden en daarbij samen te werken met de juiste suppliers? Lees dan verder!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een warme Brabantse organisatie die internationaal actief is op het gebied van mobiele transport- en handlingsystemen. Zij hebben alles in eigen beheer, van ontwikkeling en productie tot service en revisie.

Functie

Als technisch/tactisch inkoper werk je samen met je collega’s binnen het inkoopteam (5FTE) en rapporteer je direct aan de inkoopmanager.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor een technisch inkooppakket, in dit geval voornamelijk; staal met speciale legeringen, constructiewerk, frames, draai-freeswerk en soms het uitbesteden van werkzaamheden die normaliter intern plaats vinden, wanneer de eigen productie “vol” zit.
Het mag duidelijk zijn dat het daarom belangrijk is dat je beschikt over voldoende technische kennis en de capaciteit om tekeningen te kunnen lezen, zodat je in staat bent de behoefte goed te specificeren en deze te vertalen naar potentiele leveranciers om vervolgens te beoordelen wie op basis van technische eisen, kwaliteit, prijs en levertijd de juiste partner is.

Daarnaast zijn belangrijke taken;
• Het inrichten van de leverketen voor zowel bestaande als nieuw te ontwikkelen materialen, grondstoffen, onderdelen op basis van tekeningen en specificaties bij (internationale) leveranciers tegen zo gunstig mogelijke condities.
• Doen van leveranciersonderzoek bij potentiële leveranciers in het kader van leverbetrouwbaarheid.
• Het kiezen van leveranciers binnen vooraf opgestelde kaders (zoals kwaliteit, prijs, verkrijgbaarheid en technische eisen) in overleg met de Manager Supply Chain en de interne klanten zoals afdelingen R&D en Service.
• Het opstellen van en onderhandelen over bestaande en nieuwe inkoopcontracten met (internationale) leveranciers en het formuleren van KPI’s voor toegewezen leveranciers.
• Het aangaan en onderhouden van relaties met (potentiële) leveranciers. Het voeren van externe en interne leveranciersbesprekingen.
• Het toezien op het nakomen van de contractuele verplichtingen en de realisatie van de KPI’s door de leveranciers, het periodiek auditeren van de leveranciers en het aanspreken van de leveranciers op de resultaten.
• Je denkt mee in het kader van verbetering en optimalisatie van de inkoopprocessen en adviseert waar nodig t.a.v. marktontwikkelingen, selectie van (internationale) leveranciers bij de inkoop van bestaande en nieuw te ontwikkelen materialen, grondstoffen, materiaalkeuzes en voorraadhoogtes.
• Je beoordeelt met regelmaat de leveranciers op de vastgestelde KPI’s zoals leverbetrouwbaarheid, uitval, afkeur, audits, financiële stabiliteit. Ook beoordeel je contracten op o.a. risico’s, prijs, looptijd, levering, politieke stabiliteit, valuta, alternatieve leveranciers.
• Je bent een teamspeler en deelt jouw kennis met je collega’s, waardoor zij in staat worden gesteld zich verder te ontwikkelen. Je ondersteunt bij het oplossen van problemen met betrekking tot o.a. levertijden, zoeken naar alternatieve leveranciers, vragen over het maken van inkoopopdrachten en relatieonderhoud.

Functie eisen

Jouw profiel
• Je werkt op HBO niveau en hebt gedegen technische kennis vanuit opleiding of cursussen
• Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke inkoopfunctie, waarbij je op tactisch / zelfstandig niveau een inkooppakket beheert, vanuit een technische productieomgeving (bij voorkeur de productie van complexe kapitaalgoederen)
• Concrete ervaring met het proces van specificatie, selectie en contracting van toeleveranciers voor bewerkte staaldelen is gewenst
• Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels
• Je bent overtuigend, pro-actief, een teamspeler, en beschikt over overtuigingskracht, senioriteit, ondernemerschap en eigenaarschap.

Aanbod

Een uitdagende zelfstandige functie waarin je je kennis van inkoop en techniek volop kunt inzetten en waar ruimte is voor verdere ontwikkeling. De organisatie heeft aandacht voor elke medewerker en er hangt een informele sfeer. Tegelijkertijd is het een groeiende, dynamische en technische innovatieve organisatie, waar successen samen worden gevierd.
Zij bieden een aantrekkelijk salaris en goede aanvullende voorwaarden , meer hierover vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek.

Wij verzorgen voor onze opdrachtgever de werving voor deze vacature, afhankelijk van verschillende factoren kan er gestart worden middels een periode van detachering via Procureon of bieden zij de kandidaat een contract.

Inlichtingen

Danny Renders / Carel Verspaget
+31 (0) 40 2484228

Sollicitatie

Danny Renders / Carel Verspaget
+31 (0) 40 2484228
× Heeft u nog vragen?