Noord Limburg

Teamlead Tactical Buying – Noord Limburg

Introductie

Heb jij ervaring met het managen van een team, kennis van inkoop in een technische omgeving en sta je open voor een nieuwe uitdaging? Lees dan verder over deze vacature bij dit mooie bedrijf dat indrukwekkende producten maakt waar haar werknemers trots op zijn!

Organisatie

Onze opdrachtgever (meer dan 400 FTE in NL) maakt onderdeel uit van een divisie met 20 productie- en servicelocaties wereldwijd, en is onderdeel van een grote internationale organisatie.

De locatie in Noord Limburg ontwerpt, produceert en verkoopt technologisch hoogwaardige kapitaalgoederen die onder andere gebruikt worden in grote industriële sectoren zoals de mijnbouw. Als internationaal marktleider lopen zij voorop in het verduurzamen hiervan.

Het team met tactische inkopers valt onder de afdeling Procurement waarvan de Procurement Manager eindverantwoordelijke is. De afdeling bestaat uit meerdere teams met teamleads, waaronder Category Management (strategische inkoop), Material Planning Buying(operationele inkoop/planning), Supplier Quality Assurance en Integrated Solutions (specifieke, grote projecten).
Procurement is verantwoordelijk voor het volledige inkoopproces; het bepalen van de inkoopstrategie en selecteren nieuwe leveranciers en verantwoordelijk voor het tijdig, compleet en tegen de juiste kwaliteit en kosten ontvangen van de benodigde goederen.
Een belangrijke doelstelling is het continu verbeteren van de leveranciers, zodat de organisatie de producten optimaal kan verwerken.

Functie

Als Teamleider Tactical Buying ben je de motivator en coach van 10 (veelal technische) inkopers. Ieder van deze inkopers heeft eigen productcategorieën waarbinnen hij /zij verantwoordelijk is voor een tijdige inkoop van gespecificeerde producten/materialen/diensten tegen de beste commerciële voorwaarden. Deze materialen en producten worden in de interne productie en assemblage gebruikt en verwerkt tot de indrukwekkende, klant specifieke producten die hier gemaakt worden.

Als teamlead schep jij de kaders waarbinnen het team deze taken optimaal kan uitvoeren en zorg je voor aansluiting en alignment met de bedrijfsdoelstellingen (waaronder groeiambities en verdere internationalisering)
-Samen met je team stel je de team- en verbeteringsdoelstellingen vast op basis van de inkoop- en bedrijfsstrategie en rol je deze uit
-Je verdeelt de inkooptaken over de verschillende teamleden en geeft waar nodig richting en instructies
-Je speelt een actieve rol in het optimaliseren van processen die bijdragen aan efficiënt en pro-actief werken (evt middels Lean, Six Sigma)
-Je bent verantwoordelijk voor de prestaties en ontwikkeling (QLTC) van de bestaande supply-base en initieert verbeteracties bij deze leveranciers.
-Waar nodig biedt je support aan je team bij escalaties en dergelijke.
-Jij vertegenwoordigt jouw team in multi-disciplinaire bijeenkomsten.
-Verder coördineer, bewaak en verbeter je de voortgang en kwaliteit van de inkoopprocessen en ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de indirecte inkoopfunctie.

Functie eisen

We zijn op zoek naar een sterke teamleider die dit team verder kan ontwikkelen, een optimaal presterende supply base kan waarborgen en er zodoende voor zorgt dat de ambitieuze Procurement doelstellingen worden gehaald.

-Je hebt een goede basis middels een (technische) HBO opleiding, of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, hetgeen blijkt uit relevante werkervaring
-Je hebt inkoopmanagement ervaring; bij voorkeur binnen een internationaal productiebedrijf en ervaring in het leiden en werken in cross-functionele teams met interne en externe leden.
-Bij voorkeur beschik jij over een afgeronde Nevi of andere inkoopopleiding.
-Als teamlead beschik jij over sterke, bewezen leiderschapsvaardigheden en ben je resultaatgericht en slagvaardig.
-Als inkoopprofessional zijn een commerciële drive, goede onderhandelingsvaardigheden en een helikopterview natuurlijk essentieel. Ook heb je ervaring met leveranciersontwikkeling en verbeterprogramma’s.
-Verder; goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal en ervaring met ERP systemen (Oracle en/of SAP = pré).
-Je bent bereid tot (incidenteel) reizen (wereldwijd).Aanbod

Het betreft een wervingsprocedure voor een vaste aanstelling bij onze opdrachtgever, waarbij Procureon de screening en selectie namens onze opdrachtgever verzorgt.
In deze functie heb je de kans om deel uit te maken van een wereldwijde marktleider, actief in het ontwerpen en bouwen van immens grote machines. Voor mensen met een passie voor technologie zullen deze producten buitengewoon zijn en zal het een unieke ervaring zijn om deze producten te leren kennen en deel uit te maken van deze organisatie. Iedereen werkt hier dan ook met trots!

Naast ruimte voor ontwikkeling, een prettige werkomgeving en volop doorgroeimogelijkheden, bieden zij onder andere;
-direct een contract voor onbepaalde tijd
-een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van mate van ervaring)
– een jaarlijkse bonus variërend van 3 tot 11%
-27+13 verlofdagen
-pensioen bij PME
-vakantiegeld
-reiskostenregeling
-etc.

Interesse of op zoek naar meer informatie? Neem dan vooral contact op!

Inlichtingen

Donja Dubbelaar / Carel Verspaget
+31 (0) 40 2484228

Sollicitatie

Carel Verspaget
+31 (0) 40 2484228
× Heeft u nog vragen?