Regio Noord-Oost Brabant

Tactisch Inkoper – Regio Noord-Oost Brabant

Introductie

Beschik jij over inkoopervaring op tactisch niveau, heb je deze ervaring opgedaan binnen de technische maakindustrie (machinebouw) en sta je open voor een nieuwe uitdaging? Lees dan verder!
Voor onze opdrachtgever zoeken wij een communicatief vaardige teamspeler die in staat is om zelfstandig de behoefte voor specifieke producten correct te begeleiden naar de juiste suppliers, en die tevens goed in staat is om binnen het inkoopteam kennis met elkaar te delen en elkaar te versterken.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een warme Brabantse organisatie die internationaal actief is op het gebied van mobiele transport- en handlingsystemen. Zij hebben alles in eigen beheer, van ontwikkeling en productie tot service en revisie.

Functie

Als tactisch inkoper werk je samen met je collega’s binnen het inkoopteam (5FTE) en rapporteer je direct aan de inkoopmanager.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor een eigen inkooppakket, in dit geval is dat voornamelijk technisch, te weten; staal met speciale legeringen, constructiewerk en draai-freeswerk. Het is geen probleem als je dit specifieke pakket niet eerder onder je hoede hebt gehad, zo lang je maar voldoende technische affiniteit hebt om dit te leren zodat je met enige begeleiding in staat bent de behoefte goed te specificeren en deze te vertalen naar potentiele leveranciers om vervolgens te beoordelen wie op basis van technische eisen, kwaliteit, prijs en levertijd de juiste partner is.
Naast technische affiniteit is het belangrijk dat je reeds ervaring hebt met het werken in een technisch productiebedrijf / machinebouw-omgeving, zodat je bekend bent met de processen, stakeholders en belangrijkste aandachtspunten als inkoper binnen deze werkomgeving.

Daarnaast zijn belangrijke taken;
• Het inrichten van de leverketen voor zowel bestaande als nieuw te ontwikkelen materialen, grondstoffen, onderdelen op basis van tekeningen en specificaties bij (internationale) leveranciers tegen zo gunstig mogelijke condities.
• Doen van leveranciersonderzoek bij potentiële leveranciers in het kader van leverbetrouwbaarheid.
• Het kiezen van leveranciers binnen vooraf opgestelde kaders (zoals kwaliteit, prijs, verkrijgbaarheid en technische eisen) in overleg met de Manager Supply Chain en de interne klanten zoals afdelingen R&D en Service.
• Het opstellen van en onderhandelen over bestaande en nieuwe inkoopcontracten met (internationale) leveranciers en het formuleren van KPI’s voor toegewezen leveranciers.
• Het aangaan en onderhouden van relaties met (potentiële) leveranciers. Het voeren van externe en interne leveranciersbesprekingen.
• Het toezien op het nakomen van de contractuele verplichtingen en de realisatie van de KPI’s door de leveranciers, het periodiek auditeren van de leveranciers en het aanspreken van de leveranciers op de resultaten.
• Je denkt mee in het kader van verbetering en optimalisatie van de inkoopprocessen en adviseert waar nodig t.a.v. marktontwikkelingen, selectie van (internationale) leveranciers bij de inkoop van bestaande en nieuw te ontwikkelen materialen, grondstoffen, materiaalkeuzes en voorraadhoogtes.
• Je beoordeelt met regelmaat de leveranciers op de vastgestelde KPI’s zoals leverbetrouwbaarheid, uitval, afkeur, audits, financiële stabiliteit. Ook beoordeel je contracten op o.a. risico’s, prijs, looptijd, levering, politieke stabiliteit, valuta, alternatieve leveranciers.
• Je bent een teamspeler en deelt jouw kennis met je collega’s, waardoor zij in staat worden gesteld zich verder te ontwikkelen. Je ondersteunt bij het oplossen van problemen met betrekking tot o.a. levertijden, zoeken naar alternatieve leveranciers, vragen over het maken van inkoopopdrachten en relatieonderhoud.

Functie eisen

Jouw profiel
• Je werkt op HBO niveau en hebt gedegen technische kennis vanuit opleiding of cursussen
• Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke inkoopfunctie, waarbij je op tactisch / zelfstandig niveau een inkooppakket beheert, vanuit een technische productieomgeving (bij voorkeur de productie van complexe kapitaalgoederen)
• Concrete ervaring met het proces van specificatie, selectie en contracting van toeleveranciers is gewenst
• Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels
• Je bent overtuigend, pro-actief, een teamspeler, en beschikt over overtuigingskracht, senioriteit, ondernemerschap en eigenaarschap.

Aanbod

Het betreft de werving voor een dienstverband direct bij onze opdrachtgever, zij starten met een jaarcontract en de insteek is voor de lange termijn. Het is een vaste positie binnen het team.
In deze uitdagende zelfstandige functie kun jij je kennis van inkoop volop inzetten en is er volop ruimte voor verdere ontwikkeling. De organisatie heeft aandacht voor elke medewerker en er hangt een informele sfeer. Tegelijkertijd is het een groeiende, dynamische en technische innovatieve organisatie, waar successen samen worden gevierd.
Zij bieden een aantrekkelijk salaris (maximum grens instapsalaris is 5000€ bpm) en goede aanvullende voorwaarden waaronder premievrij pensioen op basis van een middelloonregeling. Meer hierover vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek.

Inlichtingen

Danny Renders / Carel Verspaget
+31 (0) 40 2484228

Sollicitatie

Danny Renders / Carel Verspaget
+31 (0) 40 2484228
× Heeft u nog vragen?