Regio Eindhoven

NPI Material Planner – Regio Eindhoven

Introductie

Ben jij geïnteresseerd in een functie gericht op projecten (NPI’s), waarin jouw focus ligt op planning, materiaalbeschikbaarheid, contact met suppliers en data? Lees dan vooral verder over de positie van NPI Material Planner bij onze opdrachtgever in de high-tech industrie! Wij staan zeer open voor kandidaten die op zoek zijn naar hun tweede stap, en zich nog verder willen ontwikkelen!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal ontwikkel- en productiebedrijf actief in de high-tech industrie en bouwt complexe, kapitaalintensieve, klantspecifieke apparatuur voor klanten wereldwijd.

Functie

Op de afdeling Logistiek werken in totaal ongeveer 60 mensen. In deze functie als NPI planner maak je deel uit van het Planning team dat bestaat uit 10 medewerkers. Dit team is onderverdeeld in systeem-, module planning en New Product Introduction planning. Het NPI planning team werkt project georiënteerd.
Dit betekent dat de NPI Planner zorg draagt voor de supply chain planning van nieuwe ontwikkelingen van prototype tot productiefase en voor de uitfasering. Een NPI Planner werkt gemiddeld aan 4-5 projecten tegelijk, bestaande uit grotere en kleinere projecten.
In deze rol heb je een brede zichtbaarheid in de organisatie en werk je samen met stakeholders op alle niveaus binnen de nterne en externe organisatie. Je bent een spin in het web tussen R&D en de productiefaciliteit. De uitdaging is om de laagste kosten te beheersen met de hoogste efficiëntie en het hoogste service niveau.
Als NPI planner zul je gestructureerd en grondig te werk moeten gaan om onze supply chain geregeld te krijgen. Toch kan het een uitdaging zijn vanwege de snelle en zeer dynamische omgeving, aangezien het met name draait om prototypes en niet-standaard requests.

Werkzaamheden:
– Het vertegenwoordigen van de Logistieke operatie binnen de R&D ontwikkelingsprojecten
-Deelnemen aan R&D-projecten om ervoor te zorgen dat de Bill of Materials die worden gemaakt, dusdanig worden ingevoerd in het ERP dat ze kunnen worden uitgevoerd in de productie-omgeving.
– Zorgen voor de beschikbaarheid van onderdelen voor toegewezen NPI-projecten. Dit omvat oa het bepalen van de juiste voorraadstrategie voor onderdelen en het toewijzen van leveringsschema’s voor leveranciers
– Doorvoeren van wijzigingen op prototype producten in ERP en opvolgen van communicatie met leverancier
– Samenwerken met Engineering en R&D tijdens phase in/out voor producten om verouderde voorraad te minimaliseren
– Implementeren van voorraadcontrole- en prognosetechnieken om voorraad- en transportkosten te verminderen
– Maandelijks rapporteren over de voortgang van projecten en stakeholders van projecten op de hoogte brengen van potentiële supply chain risico’s
– Projectmanagement bestaande uit probleemanalyse, oplossingsontwerp, implementatie, communicatie en training
– Adviseren van logistiek management over punten ter verbetering en andere zaken

Functie eisen

Wat breng je mee om succesvol te zin in deze rol;
– HBO werk- en denkniveau en enkele jaren ervaring in Supply Chain Management of aanverwant vakgebied.
– Belangrijk hierbij is dat je ervaring hebt opgedaan binnen een technische maakomgeving waardoor je makkelijk met stakeholders als R&D kunt communiceren en enige affiniteit hebt met de high-tech omgeving
– Ervaring in planning/inkoop in een multinationale omgeving is een pré
– Uitstekende interpersoonlijke communicatievaardigheden zijn vereist aangezien deze functie zowel met cross-functionele teams als met externe suppliers werkt
– Analytisch, proces- en resultaatgericht
– Uitstekende vaardigheden met IT-systemen (ERP, CRM) en Microsoft Office en soortgelijke softwareproducten voor rapportage, analyse en projectbeheer (d.w.z. Project, Word, Excel, Power Point) zijn vereist

Aanbod

Het betreft een start op basis van detachering, waarna je overgenomen zult worden in dienst bij onze opdrachtgever.
Wij bieden een aantrekkelijk maandsalaris, passende voorwaarden, prettige en behulpzame collega’s en goede begeleiding tot aan het moment van overstap.
Bel ons gerust voor meer informatie.

Inlichtingen

Donja Dubbelaar
+31 (0) 40 2484228

Sollicitatie

Danny Renders
+31 (0) 40 2484228
× Heeft u nog vragen?