Eindhoven

Interim Teamlead Operationele Inkoop – Eindhoven

Introductie

Wij zijn op zoek naar een ervaren interimmer die op korte termijn beschikbaar is om invulling te geven aan de rol van Teamlead voor het operationele inkoopteam (+/- 10FTE) van onze opdrachtgever (toeleverancier van de high-tech maakindustrie) in Eindhoven.

De focus zal liggen op het begeleiden en coachen van de huidige medewerkers in het team zodat het dagelijkse werk soepel blijft verlopen. Hierbij ben jij het escalatieniveau en richt jij je met het team op het bewaken van de materiaalbeschikbaarheid en het verbeteren van de operationele inkoopprocessen.

We zoeken een ervaren kandidaat die ervaring heeft met leidinggeven/ aansturen van een dergelijk team en bekend is met een dergelijke omgeving (technische maakomgeving). Als ervaren kandidaat werk je zelfstandig en ben je snel up and running.
Belangrijk hierbij is dat je op korte termijn beschikbaar kunt zijn, ivm het vertrek van de huidige teamleider. Het is van belang dat er de komende maanden een goede interiminvulling gegeven wordt aan deze cruciale rol totdat de structurele invulling van de functie is bepaald en ingericht.

Heb jij de juiste ervaring, interesse en ben je snel beschikbaar, neem dan NU contact met ons op!

Lees hieronder het volledige profiel dat voorheen gebruikt is bij de werving van de vaste medewerker;

Organisatie

Toeleverancier van de Hightech maakindustrie.

Functie

Wat ga je doen als Teamleider Operationele Inkoop?

Als Teamleider Operationele Inkoop ben je samen met je team verantwoordelijk voor de invulling van de optimale materiaalbeschikbaarheid en orderverwerking. Het grootste gedeelte van de
inkoopactiviteiten vindt plaats met bestaande leveranciers. Het doel van de rol is om materiaaltekorten tot een minimum te beperken en verder zal je actief verbeterprocessen op operationeel inkoopvlak mede initiëren en leiden.
Tot je taken behoren verder:
•Leiding geven aan en ontwikkelen van het team van Operationele Inkopers waarbij coachen en begeleiden een belangrijke rol speelt;
•Zorgen voor het op een proactieve wijze opvolgen van de afgesproken procedures, handelswijzen en regelingen;
•Toezien en sturen op een effectieve samenwerking met de interne en externe klanten;
•Verantwoordelijk voor de juiste informatie m.b.t. de materiaalbeschikbaarheid en de performance data ten aanzien van leveranciers en de Supply Chain;
•Het verbeteren/optimaliseren van bestaande processen;
•Signaleren van knelpunten en in samenwerking met relevante partijen deze knelpunten oplossen;
•Actief participeren in projectteams vanuit je discipline.

Functie eisen

Wat vragen we van je als Teamleider Operationele Inkoop?

Omdat je fungeert als spil binnen je team ben je communicatief vaardig, procesmatig erg sterk en heb je een duidelijke visie op inkoop. Daarnaast krijg je energie van het coachen en begeleiden van andere inkopers, waarbij je in staat bent het team- en organisatiebelang niet uit het oog te verliezen. Om alles vlekkeloos te laten verlopen ben je secuur, gestructureerd en ben je duidelijk in de communicatie. Door je leidinggevende rol ben je in staat om je team te sturen en anderen aan te spreken op hun taken en verantwoordelijkheden en ga je als het nodig is een conflict niet uit de weg. Je houdt vast aan het continu verbeteren van processen en door jouw proactieve houding signaleer je tijdig knelpunten. Je hebt affiniteit met techniek en vindt het interessant om in een organisatie te werken waarin hightech elektronica wordt geproduceerd.
Verder vragen we:
•Een afgeronde hbo-opleiding en inzicht in inkoop en logistieke processen;
•Relevante werkervaring in een soortgelijke omgeving, in een coördinerende/leidinggevende rol;
•Zeer goede communicatieve vaardigheden, een open en betrokken persoonlijkheid;
•Een duidelijke visie op deze inkoopfunctie om dit verder op de kaart te zetten;
•Een echte mensen-mens waardoor je in staat bent een team aan te sturen en te wijzen op verantwoordelijkheden die worden verwacht;

Aanbod

Het betreft een interim-opdracht via Procureon, deze kan ingevuld worden midddels een (tijdelijk) dienstverband bij Procureon of in samenwerking met een ZZP_er.

Inlichtingen

Donja Dubbelaar
+31 (0) 40 2484228

Sollicitatie

Donja Dubbelaar
+31 (0) 40 2484228