Regio Tiel / Wageningen

Inkoper – Regio Tiel / Wageningen

Introductie

Wil jij je graag verder ontwikkelen als inkoper, en zou je dat graag doen bij een groeiend, technisch bedrijf dat zich kenmerkt door onderlinge betrokkenheid en een open cultuur? In deze leuke functie krijg (en neem) je veel verantwoordelijkheid, maar is er ook ruimte om je vanuit je huidige ervaring verder te ontwikkelen binnen je vak. Dit doe je in een prettig team met goede begeleiding. Als dit jou aanspreekt lees dan vooral verder of neem contact met ons op;

Organisatie

Onze opdrachtgever ontwikkelt en bouwt eigen producten van A tot Z. Destijds gestart als smederij en inmiddels uitgegroeid tot een groep toonaangevende bedrijven in de metaalsector met onder andere trailerbouw en halffabricaten en lassamenstellingen voor bekende Europese fabrikanten. Aan deze activiteiten voegden zij in 2015 nog een nieuwe tak toe door een landbouwmechanisatiebedrijf over te nemen.

Op de afdeling Inkoop en Logistiek werkt momenteel een enthousiast en betrokken team van circa 20 personen. De onderlinge betrokkenheid is groot en er heerst een open cultuur. Deze afdeling vormt een belangrijke spil in de organisatie, omdat zij ervoor zorgen dat de verschillende productieafdelingen op tijd hun inkoopdelen beschikbaar hebben. Daarnaast is deze afdeling verantwoordelijk voor de levering van onderdelen van ons trailermerk aan klanten in heel Europa.

Functie

Als Inkoper ben je verantwoordelijk voor het inkopen van materialen en componenten voor de productie van trailers en halffabricaten. Je doet dit samen in een team bestaande uit een inkoop collega, een inkoopmanager, operationele inkoopcollega’s ter ondersteuning en werkvoorbereiding. Je gaat duurzame en waardevolle relaties aan met leveranciers om zo de materiaalbeschikbaarheid te waarborgen. Je onderhandelt met internationale leveranciers over (raam)contracten en je gaat van nature voor de beste deal. Daarnaast draag je als Inkoper actief je steentje bij aan het optimaliseren van het inkoopproces.
Je hoofdtaken zijn:
• Het uitvoeren en het verder invulling geven aan het strategisch inkoopplan;
• Het benaderen en selecteren van nieuwe leveranciers en contact onderhouden met bestaande relaties;
• Het onderhandelen over prijzen, raamcontracten, levercondities en kwaliteit;
• Het actief volgen van prijsontwikkelingen en hierop actie ondernemen t.b.v. kostprijsverlaging;
• Het bijhouden van relevante (technische) ontwikkelingen in de markt;
• Het onderhouden van prijzen, crediteuren en artikelen in ons ERP-systeem;
• Het bezoeken van leveranciers en vakbeurzen;
• Het verrichten van inkoopwerkzaamheden voor projecten.

Functie eisen

We zijn op zoek naar een kandidaat met enige werkervaring binnen het vakgebied, die toe is aan zijn/haar volgende stap en zich bij onze opdrachtgever verder wil gaan ontwikkelen. Je bent voldoende ervaren om zelfstandig bestaande suppliers te bezoeken, maar kunt jezelf bijvoorbeeld nog ontwikkelen op het vlak van sourcen, contracteren,etc. Je hoeft geen techneut te zijn maar hebt wel affiniteit met techniek en begrip van een dergelijke werkomgeving, dat blijkt bijvoorbeeld uit je keuze voor voorgaande werkgevers. Door je samenwerking met de aanwezige engineers en je interesse zul je je technische kennis verder aanvullen.
• Je acteert op HBO niveau (dat blijkt uit gevolgde studies of voorgaande werkervaring)
• Een afgeronde NEVI 1 en/of NEVI 2 opleiding is een pré (maar mag ook later gevolgd worden)
• Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
• Je hebt een georganiseerde en gestructureerde werkwijze;
• Je bent besluitvaardig, daadkrachtig en resultaatgericht;
• Je beheerst Nederlands en Engels in woord en geschrift. Duits is een pré.

Aanbod

Het betreft een uitdagende fulltime functie met directe aanstelling bij onze opdrachtgever, waarvoor Procureon de werving & selectie verzorgt.

Als succesvol familiebedrijf bieden zij een stabiele werkomgeving, waarin volop mogelijkheden zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zij bieden een marktconform salaris en hanteren de arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Metaal en Techniek. Meer informatie over de voorwaarden geven wij graag in een persoonlijk gesprek.

Inlichtingen

Donja Dubbelaar
+31 (0) 40 2484228

Sollicitatie

Donja Dubbelaar
+31 (0) 40 2484228
× Heeft u nog vragen?