Regio Eindhoven

Inkoopmanager – Regio Eindhoven

Introductie

Voor onze opdrachtgever in omgeving Eindhoven, onderdeel van een internationale bedrijvengroep en actief in het vervaardigen van stalen onderdelen en spare parts voor machines die o.a. gebruikt worden in de biofuel, afval en veevoeder-industrie, zijn wij op zoek naar een enthousiaste inkoopmanager.

Organisatie

Bij deze locatie zijn +/- 130 FTE werkzaam. Producten worden gemaakt in de eigen werkplaats of uitbesteed bij betrouwbare samenwerkingspartners. Als inkoopmanager rapporteer je aan de Supply Chain Manager (MT).
In deze rol ligt de focus enerzijds vooral op het verder professionaliseren van de inkoopfunctie (strategie, beleid, processen, supply base, kwaliteit) en anderzijds het coachen en meenemen van het inkoopteam (4FTE).

Functie

In deze rol maak je de vertaling van de bedrijfsstrategie naar concrete, uitvoerbare strategische, tactische en operationele plannen voor de afdeling inkoop en zorg je samen met je team dat deze plannen worden uitgevoerd d.m.v. coaching, goede taakverdeling en efficiënte werkwijze.
Je levert je bijdrage aan de groeiambities en toekomstplannen door het verbeteren van het gehele inkoopproces, levertijden, voorraadbeheer en ook leveranciersselectie- en beoordeling, kwaliteitsverbetering en internationale samenwerking krijgen daarbij de nodige aandacht.
Daarnaast werk je deels mee bij het begeleiden van specifieke projecten en het oplossen van belangrijke escalaties (bijv. kwaliteitsklachten).
Je onderhoudt positieve contacten met andere afdelingen en stimuleert jouw team op coachende wijze.

Naast boven benoemde speerpunten zijn aanvullende taken;
• Begeleiden en coachen van de medewerkers op dusdanige wijze dat de medewerkers klantgericht, efficiënt en resultaatgericht functioneren en samenwerken.
• Draagt zorg voor het uitvoeren van diverse HR-zaken zoals het handhaven van het personeelsbeleid conform het personeelshandboek en de beheersing van het ziekteverzuim.
• Deelnemen aan diverse overleg (structuren) en projectteams.
• Verantwoordelijk voor de opzet en implementatie van (investerings)projecten conform budget.
• Bijhouden van trends en ontwikkelingen en uitkomsten vertalen naar beleid richting de leveranciers waarbij je onderhandelingsvaardigheden in verschillende culturen belangrijk zijn.
• De regie voeren op de uitvoering van de jaarplannen en het continu verbeteren van de inkoopprocessen.
• I.s.m. team onderhouden van het netwerk van internationale (strategische) leveranciers en sourcen van nieuwe leveranciers, zowel voor bestaande producten uit het assortiment als voor nieuwe producten
• I.s.m. team het maken van leveranciersselectie met betrekking tot de optimale prijs/prestatieverhouding en naleving van vereiste kwaliteitsnormen.
• Verantwoordelijk voor het verbeteren van het leveranciersbeoordelingssysteem en i.s.m. team het uitvoeren van leveranciers assessments.
• Onderzoeken van mogelijke voordelen uit schaalvergroting (samen met collega’s binnen de totale organisatie).
• Plaatsvervanger van de Supply Chain Manager en mogelijke opvolger.

Functie eisen

Voor deze leuke en veelzijdige functie zoeken wij een kandidaat met (minimaal) HBO- werk en denkniveau, aantoonbare inkoopervaring vanuit een relevante werkomgeving (metaalbranche / technische productie-omgeving), daardoor tevens beschikkend over technische kennis en je hebt reeds enige leidinggevende ervaring (beoordelings- en verzuim-gesprekken, in staat tot coachen van medewerkers van verschillend niveau/achtergrond).

Daarnaast beschik je over;
• goede beheersing van de Nederlandse, Engelse, en bij voorkeur Duitse taal.
• goede beheersing van MS Office en ervaring met ERP-systemen
• ervaring met lean / worldclass manufacturing
• hands-on mentaliteit, probleemoplossend vermogen, innovatief zijn en analytisch denkvermogen
• sterke communicatieve vaardigheden, overtuigend, resultaatgericht, commercieel, flexibel, collegiaal en teamspeler.

Aanbod

Het betreft een wervingsprocedure waarbij Procureon een voorselectie maakt en onze opdrachtgever vervolgens na enkele gespreksrondes de betreffende kandidaat een arbeidsvoorwaardelijk voorstel /contract zal aanbieden.
De arbeidsvoorwaarden zijn in hoofdlijnen;
-jaarsalaris tot maximaal €68K, inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Hierin is toekomstige groei nog mogelijk.
-25 vakantiedagen + 4 ADV dagen
-telefoon en laptop
-CAO Klein Metaal
Voor meer toelichting / informatie kunt u contact met ons opnemen.

Inlichtingen

Donja Dubbelaar
+31 (0) 40 2484228

Sollicitatie

Donja Dubbelaar
+31 (0) 40 2484228
× Heeft u nog vragen?