Regio Eindhoven

Forwarding Specialist (Senior) – Regio Eindhoven

Introductie

Voor onze relatie, een internationaal high-tech ontwikkel- en productiebedrijf, zijn wij op zoek naar een ervaren Shipper. Ben je te omschrijven als een echte regelaar en heeft het organiseren en coördineren van (export)zendingen geen geheimen voor jou? Lees dan verder en solliciteer direct.

Organisatie

Onze relatie is een internationaal bedrijf actief in de high-tech industrie, dat kapitaalintensieve, klantspecifieke machines ontwikkelt en produceert.

Functie

Als Forwarding Specialist ben je verantwoordelijk voor het correct en tijdig organiseren en uitvoeren van diverse transport- en exporttaken, waaronder het opstellen en uitvoeren van een transportplanning van de machines uit de productieomgeving in Eindhoven naar de klanten wereldwijd en deze coördineren. Goede en tijdige uitvoering hiervan is van groot belang voor de klanten, organisatie, KPI’s en omzet. Een belangrijke rol dus!

Hoe ziet jouw dag als Forwarding Specialist eruit?
• Je bewaakt de bevestigde orders samen met de interne stakeholders binnen de afdeling Operations (o.a. Order Desk, Planning, Productie, Warehouse en Engineering), definieert aan welke eisen de verscheping moet voldoen en bereidt de verzending voor;
• Je onderzoekt en selecteert de beste oplossing voor transport en logistiek dienstverlener (LSP), en maakt hierbij een goede afweging tussen de laagste kosten en de juiste service.
• Je organiseert en coördineert transporten van gevaarlijke goederen / stoffen.
• Je verzorgt een wekelijkse forecast richting de preferred logistiek dienstverleners
• Je zorgt voor afstemming van de planning van de voorbereiding van de zendingen met de belanghebbenden van Operations (Order Desk, Planning, Productie, Magazijn, Product Engineering) om tijdige pick-ups te garanderen
• Je communiceert met de interne klanten (afdeling Verkoop en Service) bij het coördineren van leveringen aan klantlocaties.
• Je werkt samen met logistieke dienstverleners aan een optimale planning en uitvoering van zendingen volgens de Incoterms en de deadlines die zijn overeengekomen met klanten
• Je verkrijgt, controleert en bereidt documentatie voor om te voldoen aan douanevereisten en aan de regelgeving en fiscale regimes van eigen en andere landen
• Je coördineert met het Compliance Team, logistieke dienstverleners en andere partijen die betrokken zijn bij (voornamelijk) exporttransacties om te zorgen voor volledige naleving van de (fiscale) regelgeving omtrent internationale handel m.b.t. de uitvoering van zendingen
• Je onderhoudt actuele kennis van relevante wetgeving en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de geplande transportoplossing
• Je coördineert logistiek gerelateerde activiteiten voor andere afdelingen (R&D, Applicaties – voor beurzen en demo’s wereldwijd etc.)
• Je voert vrachtcontroles en audits uit en geeft input voor correcte allocatie van kosten voor de finance afdeling.

Daarnaast is er gelegenheid om deel te nemen aan diverse logistieke verbeterprojecten, en zijn er verbeter-activiteiten waaraan je een bijdrage levert;
• je bent verantwoordelijk voor shipping-gerelateerde KPI’s
• je maakt (waar nodig) en beheert instructies voor de processen binnen jouw werkgebied
• je neemt deel aan logistieke verbeterprojecten in bredere context

Functie eisen

Jij brengt de volgende ervaring en kwaliteiten mee;
• je hebt meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie in een zeer flexibele business-to-business omgeving, zodoende ben je bekend met exportprocedures, Incoterms, bijbehorende wet- en regelgeving en order fulfullment processen.
• ervaring met ERP/MRP systemen en goede computervaardigheden (Excel, Office, etc)
• goede beheersing van de Engelse taal (Must), Nederlands minimaal kunnen verstaan ivm samenwerking met oa magazijn.
• je bent flexibel (soms spoed, deadlines, kwartaaleindes), zelfstandig, accuraat, leergierig, pro-actief en stressbestendig. Je kunt gemakkelijk schakelen, blijft de grote lijnen zien zonder de details uit het oog te verliezen, stelt de juiste prioriteiten en informeert anderen van de status.
• je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden met een behulpzame, hoffelijke en sterk oplossingsgerichte houding
• je werkt gestructureerd en nauwkeurig: goed in het beheren van tijd en oog voor detail; nauwkeurigheid, betrouwbare follow-up en doorzettingsvermogen zijn van cruciaal belang bij het uitvoeren van exportzaken.

Aanbod

Een zeer afwisselende baan in een vlot en gezellig team (8FTE) binnen een sterk groeiende, internationale organisatie waardoor er volop ruimte is voor verdere ontwikkeling.
Het betreft een start op basis van een periode detachering via Procureon, gevolgd door een dienstverband bij onze opdrachtgever.
Dit is een fulltime functie voor 40 uur in de week.
Zij bieden een aantrekkelijk maandsalaris met daarnaast een 13e maand, winstdeling, vakantiegeld, reiskosten, etc etc.

Procureon verzorgt de voorselectie door middel van interviews en screening, waarna een selectie van de best passende kandidaten aan onze opdrachtgever wordt voorgedragen.
Hierna volgt een procedure van max. 2 gespreksrondes bij de opdrachtgever, met verschillende collega’s en stakeholders.


Inlichtingen

Donja Dubbelaar
+31 (0) 40 2484228

Sollicitatie

Danny Renders
+31 (0) 40 2484228
× Heeft u nog vragen?