Regio Eindhoven

Forwarding Officer Specialist (Shipper) – Regio Eindhoven

Introductie

Voor onze relatie, een internationaal high-tech ontwikkel- en productiebedrijf, zijn wij op zoek naar een ervaren Forwarding Officer Specialist. Ben je te omschrijven als een echte regelaar en heeft het organiseren en coördineren van (export)zendingen geen geheimen voor jou? Lees dan verder en solliciteer direct.

Organisatie

Onze relatie is een internationaal bedrijf in de high-tech industrie, dat hoogwaardige machines ontwikkelt en produceert.

Functie

Als Forwarding Specialist ben je verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van diverse transport- en exporttaken, waaronder het opstellen van een transportplanning van de machines uit de productieomgeving in Eindhoven naar de klanten wereldwijd en deze coördineren.

Hoe ziet jouw dag als Forwarding Officer Specialist eruit?
• Je bewaakt de bevestigde orders samen met de interne stakeholders binnen de afdeling Operations (o.a. Order Desk, Planning, Productie, Warehouse en Engineering), definieert aan welke eisen de verscheping moet voldoen en bereidt de verzending voor;
• Je onderzoekt en selecteert de beste oplossing voor transport en logistiek dienstverlener, rekening houdend met de laagste integrale logistieke kosten.
• Je werkt met de logistiek dienstverlener aan een optimale transportplanning en uitvoering hiervan, rekening houdend met de Incoterms en afgesproken levertijd met de klant.
• Je organiseert en coördineert zendingen met gevaarlijke stoffen.
• Je stemt de transportplanning af met interne stakeholders binnen de afdeling Operations om tijdige verzending te waarborgen, stemt met de douane-afdeling, logistiek dienstverleners en andere betrokken partijen de handelsvoorwaarden van de zendingen af en informeert interne stakeholders (sales en service) over de levering bij de klanten op locatie.
• Je geeft de preferred logistiek dienstverleners per kwartaal een forecast af
• Je maakt, controleert en bereidt transportdocumenten op die aan de douane wet- en regelgeving voldoen en leeft de (fiscale) regelgeving van eigen en andere landen na.
• Je bent en blijft op de hoogte van alle relevante regelgeving en andere factoren die impact kunnen hebben op de geplande transportoplossingen
• Je voert vrachtcontroles en audits uit en geeft input voor correcte allocatie van kosten voor de finance afdeling.

Daarnaast is er gelegenheid om deel te nemen aan diverse logistieke verbeterprojecten, en zijn er verbeter-activiteiten waaraan je een bijdrage levert;
• je bent verantwoordelijk voor shipping-gerelateerde KPI’s
• je maakt (waar nodig) en beheert instructies voor de processen binnen jouw werkgebied
• je neemt deel aan logistieke verbeterprojecten in bredere context

Functie eisen

• je acteert op HBO niveau hetgeen blijkt uit concrete werkervaring en/of aanvullende cursussen
• je hebt meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie zodoende ben je bekend met exportprocedures, Incoterms, bijbehorende wet- en regelgeving en order fulfullment processen.
• ervaring met ERP/MRP systemen en goede computervaardigheden (Excel, Office, etc)
• goede beheersing van de Engelse taal (Must), Nederlands minimaal kunnen verstaan ivm samenwerking met oa magazijn.
• je bent flexibel (soms spoed, deadlines, kwartaaleindes), zelfstandig, accuraat, pro-actief en stressbestendig. Je kunt gemakkelijk schakelen, blijft de grote lijnen zien zonder de details uit het oog te verliezen, stelt de juiste prioriteiten en informeert anderen van de status.

Aanbod

Een zeer afwisselende baan in een vlot en gezellig team binnen een sterk groeiende, internationale organisatie waardoor er volop ruimte is voor verdere ontwikkeling.
Het betreft een start op basis van 6 maanden detachering via Procureon, waarna onze opdrachtgever de kandidaat over neemt in vaste dienst.
Dit is een fulltime functie voor 40 uur in de week. Salarisindicatie loopt tot +/- €3300 bpm, ex vakantiegeld, ex reiskosten, etc etc.

Procureon verzorgt de voorselectie door middel van interviews en screening, waarna een selectie van de best passende kandidaten aan onze opdrachtgever wordt voorgedragen.
Hierna volgt een procedure van max. 2 gespreksrondes bij de opdrachtgever, met verschillende collega’s en stakeholders.


Inlichtingen

Donja Dubbelaar
+31 (0) 40 2484228

Sollicitatie

Donja Dubbelaar
+31 (0) 40 2484228