Noord Limburg

Field Expeditor – Noord Limburg

Introductie

Vindt jij het leuk om wereldwijd leveranciers te bezoeken, om ter plaatse de voortgang van de geplande leveringen na te gaan en leverbetrouwbaarheid te managen? Dan is dit de job voor jou!
Ook voor minder ervaren kandidaten die wèl houden van frequent reizen, stevig in de schoenen staan en technische kennis/inzicht hebben, is dit een mooie job!

Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal opererend concern actief in het ontwerpen en produceren van technisch industriële kapitaalgoederen voor o.a. de mijnbouw en energiewinning.

Functie

Door de groei van het bedrijf met als gevolg meer lopende orders bij suppliers, is het belangrijk dat er voldoende focus ligt op de leverbetrouwbaarheid bij de leveranciers. Dit kan niet slechts gemanaged worden vanachter het bureau, en daarom bezoekt de (field) Expediter de belangrijkste suppliers om ter plaatse de stand van zaken op te nemen.

In deze functie reis je +/- 50% van je tijd naar leveranciers wereldwijd (EU, CHina, USA) om ervoor te zorgen dat de producten daadwerkelijk binnen de afgesproken tijd en de afgesproken specificaties worden geleverd.

Taken:
-Eerste contactpersoon voor specifieke kritische leveranciers met betrekking tot de productievoortgang en tijdige levering van de producten
– Analyseren en opvolgen van de verschillende planningsschema’s van de leveranciers (leveringsplanning, etc)
– Bezoeken van leveranciers in het buitenland (wereldwijd) om het proces en te inspecteren en de voortgang van de planning te controleren
– Bij afwijkingen in planning, escaleer je dit op het juiste moment intern en bij de leverancier, vervolgens zorg je voor een passende opvolging
– Je werkt samen met de Project Buyers/ Inkoop, SQA-collega’s, Planners afdeling

Functie eisen

Wie ben jij;
– Je hebt HBO-werk en denk niveau
– Veelvuldig reizen (50% van je tijd) is voor jou geen probleem, je bent daarin flexibel
– Je hebt technische kennis d.m.v. een technische studie, of d.m.v. concrete werkervaring waardoor je veel weet van staal, metaal, gietwerk en bijbehorende productieprocessen. Hierdoor begrijp je (na enige uitleg) snel waar je op moet letten als je de processen en voortgang bij leveranciers ter plaatse gaat bekijken.
– Je hebt ervaring met het onderhouden van contact met buitenlandse suppliers of klanten
– Je bent zelfstandig, communicatief sterk, accuraat en gaat een discussie met leveranciers niet uit de weg om je doel te bereiken. Daarbij ben je wel cultuur-sensitief waardoor je weet hoe je je in verschillende situaties het beste op kunt stellen.
– Je spreekt Nederlands en vloeiend Engels

Aanbod

Een leuke, dynamische baan met veel internationale contacten.
Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract bij onze opdrachtgever ivm een groot project waardoor er veel betrokken wordt van externe suppliers en dit goed gemanaged moet worden. Mogelijkheden daarna worden noch toegezegd noch uitgesloten.

Zij bieden een goed en marktconform salaris (variërend afhankelijk van ervaring en niveau kandidaat). Daarnaast is er een winstdelingsregeling van 10%, een goede pensioenregeling en 27 vakantiedagen + 13 adv dagen.
Meer informatie geven wij graag in een persoonlijk gesprek.

Inlichtingen

Danny Renders
+31 (0) 40 2484228

Sollicitatie

Danny Renders
+31 (0) 40 2484228