Eindhoven

Declarant (import/export) – Eindhoven

Introductie

Ben jij werkzaam als declarant en toe aan de volgende stap bij een innovatieve, internationale high-tech organisatie waarbij jij onderdeel kunt uitmaken van hun eigen trade compliance team?
Als declarant ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse afhandeling van import en export activiteiten. Jij zorgt ervoor dat in- en uitgaande zendingen correct worden vastgelegd en uitgevoerd, op tijd en conform de toepasbare wetgeving en regels m.b.t. import en export. Dit alles in de dynamische high-tech omgeving die zo zijn uitdagingen met zich mee brengt!
Lijkt dit je wat? Reageer dan snel…

Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationaal ontwikkel- en productiebedrijf in de high-tech industrie en is wereldleider in het produceren van apparatuur en overige hulpmiddelen, om onderzoek in de wetenschap te versnellen, complexe analytische uitdagingen op te lossen, de diagnostiek te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

Het Trade compliance team bestaat uit een manager en enkele trade compliance specialisten, die weer ondersteund worden door drie declaranten. Doordat een van de collega’s gaat vertrekken zijn wij actief op zoek naar een declarant die dit team op korte termijn wil komen versterken!

Functie

De voornaamste werkzaamheden in deze functie zijn;
– Primaire taak; het uitvoeren van import en export declaraties binnen het douane-managementsysteem, inclusief mailboxbeheer en het uitgeven van douanefacturen.
– samenwerken met douane-expediteurs om te zorgen voor tijdige en correcte douane-inklaring van de zendingen
-assisteren en ondersteunen bij import- en exportcontroles voor de handelsactiviteiten van de organisatie om naleving te garanderen
van alle Amerikaanse, EU- en lokale voorschriften.
– bijdragen en ondersteunen aan de voortdurende verbetering van het trade compliance programma
– ondersteuning bieden bij het bewaken en behouden van de AEO-status
– gegevensverwerking en beheer: het beheren van de dossiers over import / export transacties en het uitvoeren van random controles zoals vereist door het AEO-nalevingsmodel
– certificaten van oorsprong aanvragen

Functie eisen

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een kandidaat met goede communicatieve vaardigheden, een echte teamspeler, zeer accuraat in het verwerken van data, oplossingsgericht en positief ingesteld.

De succesvolle kandidaat beschikt over de volgende combinatie van opleiding en ervaring;
– Minstens 2 jaar professionele werkervaring met import en/of export declaraties en wetgeving
– In bezit van de Assistent Declaranten cursus, en/of de 1 – jarige Declarantenopleiding voltooid
– Goede communicatieve vaardigheden; beheersing van zowel de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
– Goede kennis van Excel
– Verder ben jij goed in staat om je in te zetten voor integriteit, ethiek en het opbouwen van sterke relaties. Ook ben je pro-actief, open en creatief in het vinden van oplossingen.

Aanbod

Wij bieden jou;
– Een uitdagende fulltime functie binnen een internationale, gerenommeerde organisatie
– Een contract via Procureon voor 1 jaar met de intentie om dit daarna om te zetten naar een dienstverband bij onze opdrachtgever
– Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden passend bij deze positie, goede support vanuit Procureon en tevens onze bijkomende gezelligheid zoals uitjes, kerstdiners, etc.

Inlichtingen

Donja Dubbelaar / Carel Verspaget;
+31 (0) 40 2484228

Sollicitatie

Donja Dubbelaar / Carel Verspaget;
+31 (0) 40 2484228
× Heeft u nog vragen?