Welkom, nieuwe collega’s!

Deze maand is er weer veel gebeurd in het personeelsbestand van Procureon. We hebben mensen aan een nieuwe baan en project geholpen, maar we nemen ook afscheid van enkele collega’s.

Zo hebben we Hakan Söḡütoḡlu en Stan Spronken via een werving & selectietraject geholpen aan een nieuwe baan. Begin deze maand is Hakan als Global Planner Service Logistics bij Thermo Fisher Scientific gestart. Stan heeft zijn project bij Thermo Fisher afgerond en is aan de slag gegaan bij Heliox als Operational Buyer. En Juriaan Meulenaars is gestart op een inkoopproject bij KMWE als Inkoop Projectmanager.
Wij wensen jullie allen veel succes en plezier bij onze opdrachtgevers!

Van Frans Verpoort en Roy de Hoog nemen we deze maand afscheid. Beide hebben een nieuwe uitdaging buiten Procureon gevonden. Op de back-office van Procureon nemen we afscheid van Sarianne de Jong. Zij heeft een nieuwe uitdaging dichterbij huis gevonden. In het vervolg kan je voor HR-vragen (verlofaanvragen, ziek- en betermeldingen, contracten, weekstaten, etc.) terecht bij Carel. Voor inhoudelijke begeleiding tijdens jouw project of baan, kan je terecht bij de accountmanagers.
Bedankt voor de fijne samenwerking en jullie inzet de afgelopen tijd. Wij wensen jullie het allerbeste toe en hopen nog veel van jullie te horen!

Op dinsdag 6 februari waren Bart, Arthur, Danny en Sarianne aanwezig bij de Case Evening, georganiseerd door studievereniging Industria van de Technische Universiteit Eindhoven.

Tijdens dit event werken eerstejaarsstudenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde aan twee casussen, opgeleverd door twee verschillende bedrijven die actief zijn in de sectoren Supply Chain Management en Information Systems. Naast Procureon was ook Jibes (data warehouse ontwikkelaar) aanwezig bij dit event.

We hebben weer fijne contacten gelegd met leuke, enthousiaste studenten en hebben hen kennis laten maken met Procureon, het inkoopvak en haar uitdagingen.

Tijdens dit event werken eerstejaarsstudenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde aan twee casussen, opgeleverd door twee verschillende bedrijven die actief zijn in de sectoren Supply Chain Management en Information Systems. Naast Procureon was ook Jibes (data warehouse ontwikkelaar) aanwezig bij dit event.

We hebben weer fijne contacten gelegd met leuke, enthousiaste studenten en hebben hen kennis laten maken met Procureon, het inkoopvak en haar uitdagingen.

Het winnende team ontvangen hun prijs (Procureon sportshirts).
Zij hadden de beste presentatie en advies gegeven voor onze inkoopcase.

Graag willen we enkele medewerkers deze maand (extra) in het zonnetje zetten.

Begin deze maand heeft Sjoerd binnen ASML een promotie gemaakt. Hij is van E-Sourcing Expert naar Teamleider Tactical Buyers gegroeid. Sjoerd, gefeliciteerd! De promotie is je gegund en we wensen je veel succes in deze nieuwe rol.
Pim volgt de NEVI opleiding (Inkoopproces gevorderd privaat) en heeft inmiddels het eerste deel behaald. In april volgt het examen van deel 2. Pim, van harte en veel succes met het vervolg!

Via een werving & selectie traject hebben we Bianca geholpen aan een nieuwe uitdaging als Material Planner bij onze opdrachtgever in Venlo.
Robert, een gespecialiseerde zzp-er in de inkoop, gaat een interimklus doen bij onze nieuwe opdrachtgever in Barneveld.

We wensen Bianca en Robert veel succes met hun nieuwe uitdagingen!

Procureon heeft getekend voor een nieuwe locatie. Vanaf 1 januari 2019 zullen we verhuizen van de Furkapas naar de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven, een locatie die naadloos aansluit bij onze ambities en dienstverlening.

Op Brainport Industries Campus komen de meest innovatieve en succesvolle bedrijven en instituten uit de Brainport regio bij elkaar als één geheel. De campus wordt dé plek waar innovatie- en concurrentiekracht van de hightech maakindustrie vleugels krijgt.

“Alles straalt daar maakindustrie uit”, aldus Enrico. “Het is niet alleen dat we daar tussen relaties als KMWE en Anteryon zitten, maar het gaat ons om de hele beleving en bedrijvigheid op de campus. Dat past ons aan alle kanten als een goede jas. Met deze bedrijvigheid en de technische opleidingen van het Summa College op dezelfde campus verwachten we daar hele goede kruisbestuiving mee te kunnen maken. Tegelijkertijd willen wij onze kennis en kunde inzetten om een bijdrage te leveren aan het succes van BIC.”

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers. Grenzen tussen bedrijven verdwijnen daardoor en dat maakt nieuwe samenwerkingsmodellen mogelijk. De ambitie van de BIC is om de campus tot een internationale showcase te laten uitgroeien die de kracht van de toeleverketen in de regio versterkt.

 

Het officiële moment bij de Brainport Industries Campus.

 

Elk kwartaal organiseert Procureon een intervisie voor onze young professionals (< 5 jaar werkervaring). Tijdens deze sessie delen zij ervaringen en projecten met elkaar en worden zij door een senior inkoopprofessional begeleidt met hun uitdagingen. Dit met als doel om hen extra begeleiding te bieden tijdens de eerste jaren van hun carrière. De middag wordt naar gelang van hun behoefte georganiseerd, waarbij er ruimte is om middels rollenspellen of casussen te oefenen, bedrijven te bezoeken, ervaringen delen, etc.

Afgelopen woensdag, 20 december, was onze laatste intervisie van 2017. Dit keer gingen we met onze delegatie young professionals voor een bedrijfsbezoek naar Marel Stork in Boxmeer. We startten de intervisie met een rondleiding door de verschillende productie- en assemblagehallen onder leiding van Vincent Smal (Manager Assembly), waar we de productie van de voedselverwerkende machines hebben gezien. Vervolgens kregen we een rondleiding door het demo center, waar we de complete machines konden aanschouwen.
Tot slot was er ruimte voor de deelnemers om hun ervaringen en uitdagingen met elkaar te delen en elkaar van advies te voorzien. We vinden het bijzonder om te zien dat onze young professionals gepassioneerd over hun werk praten en elkaar graag verder helpen in hun carrière. We kijken terug op een geslaagde middag bij Marel Stork en kijken uit naar de volgende sessies in 2018.

2017 was in vele opzichten een zeer geslaagd en succesvol jaar voor Procureon. Allereest natuurlijk ons 10-jarig jubileum waar we meerdere keren met jullie bij stil hebben gestaan. We hebben aan mooie uitdagende projecten mogen werken en onze organisatie is verder gegroeid door de komst van nieuwe collega’s. Tevens hebben we een start gemaakt met het geven van inkoop-gerelateerde trainingen.

Dit jaar hebben we veelvuldig stil gestaan bij ons mooie (jubileum)jaar. In 2018 staan er voldoende leuke uitdagingen op ons te wachten en hiervan zullen we je gedurende het jaar op de hoogte houden.

Wij danken jullie allen voor het mooie geslaagde jaar en natuurlijk het fantastische cadeau wat we van onze medewerkers hebben mogen ontvangen wat de afgelopen tien jaar fantastisch vertegenwoordigt!

Graag willen we Jos Saanen, Jan Moonen en Wilma van Vliet in het zonnetje zetten. Ook zij hebben een jubileum te vieren.
Jos Saanen is 10 jaar bij ons in dienst als één van onze eerste collega’s. Donja vergezelde Jos voor een kopje koffie bij Bosch Security, waar gekeken werd naar de mogelijkheden. Binnen 20 minuten was het hoge woord eruit en wat begon met een project voor slechts zes maanden is uitgegroeid tot een project voor tien jaar. Jos, hartelijk dank voor jouw inzet en betrokkenheid. Je hebt een mooie prestatie weggezet, van harte!
Ook Wilma van Vliet en Jan Moonen hebben een jubileum te vieren. Wilma is al enige tijd werkzaam bij ASML, eerst via een andere partij en vervolgens via Procureon. Inmiddels heeft Wilma haar eerste lustrum bij ons bereikt en we hebben het goede nieuws ontvangen dat zij per april 2018 in dienst mag treden bij ASML. Jan is vijf jaar geleden gestart met een project bij ASML als Supply Chain Engineer. Wat in eerste instantie slechts zes maanden zou duren, is uiteindelijk uitgegroeid tot een succesvolle invulling van zijn rol. Ook Jan treedt volgend jaar in dienst van ASML. Wilma en Jan, van harte. Het is jullie gegund!

 

Graag wensen wij iedereen zowel op zakelijk als persoonlijk vlak een bijzonder goed jaar toe! We hopen wederom op een succesvol jaar vol uitdagingen.

 

Afgelopen week hebben Bart Reuter en Enrico Werneke in het kader van het traineeship een bezoek gebracht aan onze collega Niels Verhaegh. Niels neemt deel aan het Traineeship Technical Procurement en heeft zijn 2e opdracht bij Marel A/S in Aarhus (Denemarken) bijna afgerond. Om die reden was er een aanleiding voor een bezoek aan Niels en zijn directe begeleider vanuit Marel, Sebastian Vester Sorensen, in Denemarken. Met Niels en Sebastian is de afgelopen periode geëvalueerd en zijn de mogelijkheden voor een volgende opdracht bij Marel in Boxmeer besproken.

We wensen Niels veel succes met de afronding en zien hem binnenkort weer tijdens de volgende intervisiebijeenkomst

Deze maand zijn er weer collega’s bij Procureon gestart met een nieuwe opdracht. Zo hebben we Marieke weer in ons team mogen verwelkomen. Marieke zal de komende maanden aan de slag gaan als Operational Buyer.
Veronique Toonen is een nieuw gezicht bij Procureon; zij is gestart met een opdracht als Purchasing Assistent. Dit is geen onbekende organisatie voor haar; zij is hier haar loopbaan gestart als secretaresse en heeft gewerkt in verschillende rollen. Nu keert ze terug in de oude vertrouwde omgeving en nu als Purchasing Assistent.

Niek van Boerdonk, vierdejaars student Technische Bedrijfskunde aan Fontys Hogeschool, gaat zijn afstudeeronderzoek bij Procureon uitvoeren. Procureon heeft de afgelopen jaren een supplier intelligence platform ontwikkeld, Ventro genaamd. Ventro is een software applicatie waarin de competenties van leveranciers worden vastgelegd, waardoor een leveranciersselectie op een eenduidige en onderbouwde wijze kan worden uitgevoerd. Niek gaat voor zijn afstudeeronderzoek de mogelijkheden onderzoeken hoe Procureon dit platform kan uitrollen en implementeren bij hun klanten.

Wij wensen Marieke, Veronique en Niek veel succes en plezier!

Marieke

Afgelopen week waren wij aanwezig bij de Career Day, georganiseerd door Fontys Hogeschool in Venlo. Hier hebben we kennis gemaakt met leuke, ambitieuze studenten die op zoek waren naar een passende (afstudeer)stageplaats of een uitdagende start van hun (logistieke) carrière.
Graag danken we Fontys voor de fijne middag en de goede organisatie!

Wat een geweldige combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Een weekend om niet te vergeten in Durbuy met de collega’s en familie ter ere van het 10 jarig jubileum! Prima geregeld door Joey en perfect uitgevoerd door het team van Adventure Valley.

  

We hebben nieuwe medewerkers bij Procureon mogen verwelkomen; Ettiene, Jessica en Patrick. Begin deze maand is Ettiene gestart als Initieel Inkoper Controls, Jessica als Medewerker Service Logistiek en Patrick gaat zijn loopbaan starten als Productieplanner.

Ettiene, Jessica en Patrick; welkom bij de club en veel succes en plezier bij onze opdrachtgevers!

De zomervakantie is weer even voorbij. De meesten van ons hebben hun werkzaamheden weer opgepakt en er zijn ook weer een aantal nieuwe collega’s gestart. Zo gaat Ruud de logistieke afdeling van Marel Stork in Boxmeer de aankomende maanden ondersteunen als Inkoop Assistent. Collin is via een werving & selectie traject bij een nieuwe werkgever gestart. Hij is aan de slag gegaan als Technical Buyer bij Sunrise Medical in Helmond, waar handbewogen en elektrische rolstoelen en scootmobielen ontwikkelt en geproduceerd worden. Begin deze maand kwam het project van Jasper bij Thermo Fisher tot een einde en aansluitend is ook hij via een werving & selectie traject weer aan de slag gegaan. Hij gaat de functie van Jr. Project Manager bekleden bij onze nieuwe klant ControlPay in Breda, een internationale softwareontwikkelaar die (outbound) software bij technische maakbedrijven ontwikkelt en implementeert.

Danny Renders, vierdejaars student Bedrijfskunde richting Bedrijfsmanagement MKB aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven (zie foto), gaat zijn afstudeeronderzoek bij Procureon uitvoeren. Hij zal met zijn afstudeeronderzoek zich gaan richten op het Traineeship & Young Talent programma binnen Procureon. Het doel is door de uitwerking van een marktbewerkings- en businessplan een betere verbintenis met de HBO- en WO instellingen binnen Noord-Brabant en Limburg te bewerkstelligen.

Wij wensen jullie allen veel succes en plezier!

Procureon gaat in de zomer ook gewoon door met het helpen van mensen aan een nieuwe baan. Deze maand hebben we René, Jan en Heidi in ons team mogen verwelkomen. René is aan de slag gegaan als Trade Compliance Specialist bij Thermo Fisher Scientific. Jan en Heidi gaan beide aan de slag als Productie Planner bij Marel Stork, Jan op de vestiging in Dongen en Heidi op de vestiging in Boxmeer.

 

Wij wensen René, Jan en Heidi succes en een prettige tijd bij onze opdrachtgevers!

 

Op 10 juni vond de 26e editie van Limburgs Mooiste plaats en Procureon was er wederom bij. Collega’s Carel, Enrico, Lennart, Ton en oud-collega Ralph hebben 112 km en 969 hoogtemeters door het Limburgse landschap eraf getrapt. Het was een pittige race, onze collega’s hadden elkaar flink aangemoedigd door te gaan tot de laatste meters en na 4 uur en 22 minuten kwamen ze eindelijk maar voldaan over de finish.

 

Het Procureon back-office team is uitgebreid; per 1 juni is Michelle Biesters (zie foto) als Recruiter gestart.

Verder is deze maand Paul Schretlen gestart als Contractmanager bij onze nieuwe opdrachtgever Tronox Pigments in Rotterdam. Arthur Thenu heeft zijn project bij Neways Advanced Applications afgerond en is begonnen bij DSM als Contract Manager MRO. Niels Verhaegh vervolgt zijn Traineeship Technical Procurement op de Deense vestiging van Marel Stork in Arhus (Denemarken), waar hij voor een halfjaar internationale werkervaring in inkoop gaat opdoen en gaat werken aan diverse global inkoopprojecten.

Wij wensen Michelle, Paul, Arthur en Niels veel succes en plezier toe!

Donderdag 29-06-2017 stonden we ook met onze klanten en leveranciers stil bij ons 10-jarig jubileum, want zonder hen hebben we ons succes niet kunnen realiseren. Om hen te bedanken hebben we hen uitgenodigd voor een zeildag op het IJsselmeer.

Per touringcar zijn we samen met circa 35 personen naar Monnickendam afgereisd en zijn we de Tjalk “Carpe Diem” opgestapt. Tijdens het zeilen was er gelegenheid om te netwerken en van het uitzicht te genieten. We hebben aangemeerd bij Volendam en het schiereiland Markendam. In Volendam hebben we een traditionele palingrokerij bezocht, waar de befaamde Jan Smit (blijkbaar heet iedereen “Jan Smit” in Volendam, maar dit was de wereldberoemde palingroker) ons rondleidde en op Marken hadden we de gelegenheid onze zeebenen te strekken.

Nogmaals danken wij onze klanten en leveranciers voor de prettige samenwerking van de afgelopen jaren en de geslaagde zeildag!

Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel bij Procureon, daarom organiseren wij met regelmaat diverse trainingen voor onze medewerkers. Deze maand stonden een intervisie en een communicatietraining op het programma. 

Intervisie: Kennisdeling met starters bij ASML

Afgelopen 17 mei vond de tweede intervisie plaats, een sessie waarbij onze jonge Procureon collega’s (< 3 jr werkervaring) met elkaar onder begeleiding van een senior inkoopprofessional hun projecten, succesverhalen en knelpunten delen en advies aan elkaar vragen. 

Dit keer vond de intervisie plaats bij ASML, de opdrachtgever waar een aantal starters van onze organisatie werkzaam zijn. We startten de intervisie met een rondleiding door het Experience Center (zie foto), waarbij we een beeld kregen van de ontwikkeling en toepassing van ASML machines, en vervolgde de middag met een groepssessie waarin de medewerkers hun ervaringen deelden en elkaar om advies vroegen hoe ze het beste konden omgaan met hun uitdagingen. Voor iedere deelnemer kwam er (soms verrassende) toepasbare adviezen uit, waar ieder direct mee aan de slag kon. We kijken terug op een geslaagde leerzame intervisie bij ASML en kijken uit naar de volgende in september. 

Communicatietraining: hoe kom je als inkoopprofessional over op anderen?

Hoe kom je als inkoopprofessional van Procureon eigenlijk over op anderen? Is je communicatiegedrag eigenlijk wel effectief? Hoe werk je in je werkrelatie toe naar een gewenst eindresultaat?

Deze thema’s zijn in de afgelopen periode meermaals onderwerp van gesprek geweest en daarom hebben we een communicatietraining met trainingsbureau WiC (WorkinContext) georganiseerd.

Afgelopen maandag 29 juni was de eerste training: in een groep van 8 deelnemers zijn zij aan de slag gegaan met het verbeteren van de individuele manier van communiceren. De eerste sessie is positief ervaren, zo vertelt Pim: “Het was een leuke training met een inspirerende trainer. Eerst hebben we onze doelen bepaald en daaruit een selectie gemaakt om de aankomende sessies aan te werken middels enkele casussen en rollenspellen. Dit laatste was zelfs soms confronterend, maar zeker leerzaam.” Niels: “De training is goed bevallen. Dankzij de training neem je de tijd om eens goed na te denken over en stil te staan bij jouw manier van communiceren. Het is ook erg leuk dat het een interactieve training is door de vele rollenspellen en activiteiten. Op deze manier leer je ook de Procureon collega’s beter kennen.“We hadden een enthousiaste trainer die door middel van verschillende casussen (discussie en verkoopgesprek) ons uitdaagde beter te communiceren. Ik heb veel geleerd hoe ik overkom op anderen en tevens hoe belangrijk het is om te luisteren, vragen te stellen en samenvatten tijdens gesprekken” aldus Iris.

Binnenkort zal opnieuw een communicatietraining georganiseerd worden. We informeren jullie hier over wanneer data en programma bekend zijn.

Afgelopen maand heeft Jurgen Haans zijn project bij Heliox afgerond. Sinds afgelopen week is hij aan de slag gegaan als Design Engineer bij ASML voor een nieuw project voor Transport.

Via een werving & selectie traject hebben we Alexandra Apeldoorn geholpen aan een nieuwe uitdaging bij GEA Refriguration. Zij is gestart als Material Planner sinds deze maand.

Wij wensen Jurgen en Alexandra veel succes en plezier bij ASML en GEA.

Afgelopen 1 mei was het 10 jaar geleden dat Procureon  startte met haar werkzaamheden.

Destijds zijn we gestart op de Marinus van Meelweg in Eindhoven, waar Donja en Paul Aben (Recruiter) druk bezig waren met nieuwe klanten en kandidaten. Er was nog helemaal niets, behalve een map met visitekaartjes en krabbels van Carel Verspaget sr. en Enrico Werneke. Mehdi Etminan deed de allereerste opdracht bij Stork Townsend in Oss en Enrico deed een opdracht bij FEI Electron Optics. Al met al was een hectische-, maar ook hele leerzame periode.

We groeiden gestaag van 7 naar 12, gingen door (in) de crisis en groeiden naar uiteindelijk 30 medewerkers in 2011. In 2017 hopen we de 50 medewerkers te gaan halen! In de detachering is het verloop natuurlijk wat groter dan gemiddeld, omdat collega’s nu eenmaal bij klanten blijven plakken. We hebben dan ook meer dan 160 collega’s gehad in deze 10 jaar, die allemaal een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling. Bedankt daarvoor!

Onze collega Ton Assenberg, interim supply chain specialist, is geïnterviewd door studievereniging Industria van Technische Universiteit Eindhoven, waar hij sprak over duurzame supply chains. Het volledige interview is gepubliceerd in het tijdschrift “SCOPE” en voor de geïnteresseerden in het hele interview, zie hieronder.

Woorden als ‘groene supply chains’, duurzaamheid en carbon footprint komen steeds vaker voor in het vocabulaire van organisaties. Ook vanuit de maatschappij wordt er steeds meer verwacht van bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Om een goed beeld te krijgen wat dit betekent voor het bedrijfsleven, vanuit het oogpunt van consultancy, is er gesproken met Ton Assenberg, werkzaam bij supply chain specialist Procureon.

Duurzaamheid bij een supply chain specialist
Ooit is Procureon begonnen als dienstverlener voor het inkoopproces van organisaties. Nu is Procureon uitgegroeid tot een supply chain specialist die in mei zijn tienjarig bestaan viert. Ton Assenberg zat als eerste vreemde eend met een logistieke achtergrond bij Procureon en legt uit wat Procureon precies aanbiedt aan haar klanten.

“Procureon is een organisatie die verschillende diensten en services aanbiedt aan bedrijven. Zo kunnen wij, naast de algemene supply chain projecten, ingeschakeld worden bij kennis- en capaciteitsvraagstukken op het gebied van supply chain management (o.a. inkoop, logistiek en planning) op basis van werving en selectie, detachering en detavast. Daarnaast bieden wij traineeships voor afgestudeerden aan en kunnen wij ingezet worden als ‘schakel’ tussen de bedrijven en zzp’ers. Dit laatste wordt gedaan als de klant een bepaalde dienst wilt, maar Procureon deze zelf niet in huis heeft. Daarnaast voert Procureon, net als andere consultants, opdrachten uit bij haar klanten. Deze opdrachten verschillen van operationele inkoop tot strategische inkoop en project leiding.”

Werkwijze
Er bestaat geen standaard draaiboek voor een opdracht. Procureon past zich aan op de vraag van de klant. Zo kunnen wij worden ingezet op de eerder genoemde gebieden. Ook de lengte van een project kan verschillen. Het team van Procureon kan bijvoorbeeld helpen bij het implementeren van het gegeven advies, als de klant dit van Procureon verwacht, maar dit is geen standaard procedure. Bij Procureon gaat hier echter wel de voorkeur naar uit. Ton Assenberg legt uit: “Door ook mee te kunnen helpen met de implementatie kunnen wij ons eigen advies controleren. Zo is het mogelijk om de uitkomsten van de aangebrachte veranderingen te meten en te checken of deze naar verwachting zijn. Het is een goed feedback moment voor ons, waar wij ook veel van kunnen leren en waarmee we onze service kunnen blijven verbeteren.”

Groene supply chains
‘Groene supply chains’ is een breed begrip, wat vanuit verschillende invalshoeken kan worden bekeken. Zo kan een bedrijf zich focussen op het minimaliseren van de zogeheten carbon footprint, waarbij de uitstoot van broeikasgassen over de gehele supply chain tot een minimum wordt beperkt. Naast de carbon footprint kan een organisatie ook ‘zero emission’ als doel hebben. Dit wordt echter eerder toegepast bij organisaties zelf, in plaats van over de gehele supply chain.

Procureon komt nog weinig in aanmerking met duurzaamheidsprojecten. Er wordt bij de bedrijven zelf nog relatief weinig onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van de eigen organisatie. Door het ontbreken van dit onderzoek, wordt er bij Procureon ook relatief weinig onderzocht. Zodra deze houding verandert, zal ook het aantal opdrachten met de focus op duurzaamheid toenemen.

Voor nu ligt de focus nog op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en de bijbehorende supply chain. Hier is bij veel bedrijven nog steeds veel winst te behalen. Dit gaat gepaard met een daling van productiekosten, wat hoog op de agenda van bedrijven staat. Wel wordt er rekening gehouden met de duurzaamheid, al is dit niet het hoofddoel. Zo geeft Ton Assenberg als voorbeeld: “Stel, ik zit bij een klant en zij streven naar een lead time van één dag. Dan kan dit betekenen dat er tientallen vrachtwagens, die niet volledig gevuld zijn, op een dag heen en weer moeten rijden. Dit gaat ook gepaard met veel extra kosten. Voor het bedrijf is dit niet verantwoord. Daarom is het van belang dat er een balans wordt gezocht waarbij de vracht optimaal wordt geleverd, zonder dat dit veel extra kosten met zich mee brengt. Hoewel eerst de economische factor wordt overwogen bij het bedrijf, wordt met deze beslissing de supply chain ook ‘groener’.

Iedere klant van Procureon heeft de sociale plicht om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Deze plicht wordt door Procureon overgenomen. Duurzaamheid is een begrip dat steeds belangrijker wordt binnen de samenleving. Bedrijven moeten hier hun verantwoording voor af leggen. Hierdoor wordt er vanuit de samenleving ook verwacht van bedrijven om zo duurzaam mogelijk bezig te zijn.

Toekomst
Bij veel bedrijven komt duurzaamheid al wel voor op de agenda, maar heeft het nog geen prioriteit. Bedrijven focussen zich dan bijvoorbeeld op het energieverbruik of de keuze voor welke modaliteiten er in de supply cahin worden gebruikt. Ton Assenberg vertelt: “Het huidige beleid van bedrijven richt zich vooral nog op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen binnen de organisatie en de supply chain. Dit komt doordat daar nog steeds de meeste winst voor bedrijven te halen valt. Bij sommige bedrijven staan er al programma’s op de kaart om bijvoorbeeld de carbon footprint van een supply chain te minimaliseren. Het algehele begrip van duurzaamheid staat echter pas net op de kaart van veel bedrijven en staat daarom ook nog niet hoog op de agenda. Ik ben er wel van overtuigd dat dit in de toekomst zal gaan gebeuren. Het zal echter nooit de volledige overmacht hebben. Het optimaliseren van de bedrijfsprocessen zal altijd belangrijk blijven en hier zullen dan ook minimale concessies op worden gedaan. Met het optimaliseren van de bedrijfsprocessen kan veel geld bespaard worden en dat is wat een bedrijf in eerste instantie wil. Door grote bedrijven in de regio Eindhoven worden bijvoorbeeld steeds meer productieprocessen in de buurt uitgevoerd. In eerste instantie wordt dit gedaan omdat dit het goedkoopste is voor het bedrijf, maar ook is deze verplaatsing zeer gunstig voor de carbon footprint van een bedrijf.”

Voor Procureon zal duurzaamheid in de nabije toekomst niet voor grote veranderingen zorgen. Assenberg verduidelijkt: “Het bijhouden van de relevante kennis over duurzaamheid en duurzame supply chains is een must. Of deze kennis wordt bijgespijkerd bij de huidige medewerkers of dat deze wordt ingekocht staat nog open. Zodra een klant naar de kennis vraagt, moet Procureon zorgen dat het de middelen heeft om deze klant verder te helpen.”

Ton Assenberg
Ton Assenberg is afgestudeerd in logistiek en economie op het hbo, waarna hij de opleiding Certified Supply Chain Professional (CSCP) en Certified Production and Inventory Management (CPIM) van APICS heeft afgerond. Na een logistieke functie bij Hitachi als Logistiek Coördinator kwam Ton negen jaar geleden in dienst bij Procureon als eerste medewerker met een achtergrond in de logistiek. Ton heeft sindsdien projecten uitgevoerd bij Vialle, Hauzer Techno Coating en daarna verschillende opdrachten bij FEI Electron Optics (inmiddels Thermo Fischer Scientific) als Logistiek Engineer en Procurement Specialist. Daarna volgde Vanderlande, ASML Neways, Marel en wederom ASML.

Ook op sportgebied blijft Procureon in beweging. Op zaterdag 15 april vond de Amstel Gold Race voor de 52ste keer plaats en Procureon was er voor de derde keer bij. Dit keer trotseerden Procureon collega’s Enrico, Carel, Coen, Ivar, Lennart, Thomas en aangevuld met Bart, Rens en ex-collega Ralph 100 kilometer het Limburgse landschap met veel enthousiasme maar helaas ook met wind en regen. Na 4 uur en 29 minuten kwamen ze “zeiknat, ijskoud maar voldaan” over de finish, goed werk mannen!

Hieronder een vrolijke groet tijdens de pauze bij de Amstel Gold 2017.

 

Graag willen we Niels (linksonder op foto) in het zonnetje zetten. In het kader van zijn inkooptraineeship bij Marel Stork heeft hij zijn diploma behaald voor de opleiding InkoopAcademie Contractmanagement. Van harte!

Procureon blijft in beweging, ook in april! Zo hebben wij Bart (zie foto) mogen verwelkomen in ons team. Hij maakt een carrièreswitch van autotechniek naar technisch inkoper. Overdag wordt hij opgeleid voor een inkoopcarrière via ons bij onze opdrachtgever Marel Stork in Boxmeer en in de avonduren volgt hij zijn HBO studie Bedrijfsmanagement MKB, die hij volgend jaar hoopt af te ronden.

 

Afgelopen maand hebben zowel Ton als Ivar hun projecten bij Marel Stork en GEA Refrigeration afgerond en begin april zijn zij beide gestart met een nieuwe opdracht als Supply Chain Engineer bij ASML.

 

Wij wensen Bart, Ton en Ivar veel succes bij Marel Stork en ASML!

Ski-uitje 2017

Ook in het jubileumjaar blijft Procureon trouw aan haar tradities: in het weekend van 18 t/m 21 maart vond het jaarlijks terugkerende ski-uitje plaats. Dit keer zijn Enrico, Carel, Ton, Lennart, Ivar, Ralph en Sonny naar het Oostenrijkse Sölden vertrokken om daar vier dagen de nodige ski- en snowboardrecords te vestigen en Oostenrijkse lekkernijen te verorberen. Het was een zeer leuk en geslaagd weekend. Inmiddels is iedereen weer fris en fruitig terug aan het werk, helaas is Ralph echter enkele (lichte) blessures rijker.

Procureon aanwezig op hogeschool en universiteit

Procureon is deze maand ook actief geweest met diverse studieverengingen. Zo hebben we deelgenomen aan een tweetal events op de Universiteit van Tilburg en Fontys Hogeschool in Venlo.

Afgelopen 9 maart was Procureon aanwezig bij de Supply Chain Battle op de Universiteit van Tilburg, georganiseerd door studievereniging Asset. Tijdens de Supply Chain Battle worden 70 studenten verdeeld over vier bedrijven (dit jaar Procureon, Hello Fresh, DHL en Davanti), waarbij de studenten werken aan uitdagende en praktijkgerichte casussen op het gebied van supply chain management. Met veel enthousiasme, drive en concentratie zijn vier teams per bedrijf met de case aan de slag gegaan en uiteindelijk is uit elke groep is één team geselecteerd, die een viergangendiner met de bedrijven aangeboden kreeg. De studenten van de winnende teams rouleerde tijdens het diner na elke gang en zodoende had elke student de gelegenheid met elk bedrijf kennis te maken en ervaringen, kennis en contactgegevens uit te delen. Wij vonden het een zeer geslaagde dag, waarbij leuke contacten zijn gelegd met enthousiaste en ambitieuze studenten, wie weet toekomstige Procureon collega’s!

Op 23 maart was Procureon aanwezig bij het speeddate-event, georganiseerd door studentenvereniging DaVinci aan de Fontys Hogeschool Venlo. Tijdens de speeddate kregen 12 bedrijven waaronder Procureon in 12 speeddates de gelegenheid kennis te maken met studenten van de opleidingen Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen en Logistiek & Economie. Het was een informele manier om elkaar beter te leren kennen en te bepalen wat de mogelijkheden tijdens en na hun studie zijn. We hebben een leuke avond gehad en leuke contacten gelegd.

Nieuwe medewerkers maart

Procureon heeft in maart weer niet stil gezeten, er hebben namelijk veel verschuivingen in het personeelsbestand plaatsgevonden. Zo is Jasper van Medewerker Service Logistiek doorgegroeid naar een functie als Operational Buyer bij Thermo Fisher Scientific, Iris heeft een nieuwe uitdaging als Buyer bij ASML aangenomen, Arthur is gestart als Commodity Buyer NPR / MRO bij Neways Advanced Applications en Frans is gestart met een NPL project bij VDL ETG.

Ook hebben we oude bekende Mathias opnieuw en nieuwe medewerkers mogen verwelkomen in ons team, namelijk Michael (zie foto), Ewong (zie foto) en Krien. Mathias is aan de slag gegaan als Supply Chain Engineer bij ASML, Michael is gestart als Strategisch Inkoper bij GEA Food Solutions Weert, Ewong als Medewerker Service Logistiek bij Thermo Fisher Scientific en Krien als Commodity Buyer PCB bij Neways Advanced Applications.

Wij wensen ieder veel succes gewenst bij onze opdrachtgevers!

Gelukkig nieuwjaar!

Wij wensen al onze relaties, medewerkers, lezers en volgers fijne feestdagen en een succesvol 2017! Vanaf 4 januari 2017 staan wij weer voor u klaar met het bieden van projectmatige ondersteuning, het vinden van de juiste kandidaat voor functies op het gebied van inkoop, logistiek en supply chain, maar we staan ook uitgebreid stil bij ons 10-jarig jubileum. Zonder onze zeer gewaardeerde relaties en medewerkers hadden wij deze mijlpaal nooit kunnen bereiken, hartelijk dank en tot het volgende jaar!

 

Nieuwe medewerkers december

Op 1 december is de 23ste medewerker van Procureon voor 2016 gestart; Monic. Voor de aankomende vier maanden gaat zij de inkoopafdeling van Vanderlande Industries ondersteunen als Operational Buyer. Monic, wij wensen je veel succes en plezier bij Vanderlande Industries!

In het zonnetje

Hierbij willen we Thomas in het zonnetje zetten vanwege zijn behaalde diploma voor de opleiding Inkooppraktijk A Tactisch bij de Inkoopacademie. Van harte!

Nieuwe medewerkers januari

2016 hebben we succesvol afgerond en deze koers zetten we voort en houden we vast voor 2017. In de eerste maand van 2017 is dat meteen goed gelukt! We hebben al een paar nieuwe collega’s mogen verwelkomen in ons team.
Zo is Twan gestart als Operational Buyer bij Vanderlande Industries, een relatie waar Twan 2,5 jaar geleden ook al eens op gesprek was geweest voor dezelfde rol, maar het toen nèt niet was geworden. Nu krijgt hij alsnog de kans om bij deze organisatie aan de slag te gaan.
Ook Andor en René hebben we mogen verwelkomen. Andor vervult de functie van Senior Buyer Third Party Equipment bij GEA Food Solutions in Bakel en René is gestart als Contract Manager bij onze nieuwe klant Unidek Kingspan, een fabrikant en leverancier van dakplaten, -elementen, -isolatie en zolderisolatie.
Wij wensen Twan, Andor en René veel plezier en succes bij Vanderlande Industries, GEA en Unidek Kingspan.

 

Wijnproeverij

Zonder onze opdrachtgevers kunnen wij ons werk niet doen en daarmee ook jou niet helpen aan een leuke uitdagende baan of project. Daarom hebben wij onze relaties uitgenodigd voor een wijnproeverij in de authentieke Bossche Kelders afgelopen woensdag 16 november om hen te bedanken voor de fijne samenwerking van het afgelopen jaar: een uitgelezen moment om in ongedwongen sfeer te kunnen netwerken met relaties en vakgenoten. Er was een goede opkomst en het was een zeer geslaagde avond, mede verzorgd door Wijnimport Saffredi.

Nieuwe medewerkers november

Ook in november mochten we weer een aantal nieuwe collega’s in het Procureon team verwelkomen. Zo is begin deze maand Sonja gestart als Teamleider Order Desk & Shipping bij Thermo Fisher (voorheen FEI Electron Optics). Op 14 november is Pim eveneens gestart bij Thermo Fisher als Production Planner. Samen met de voormalig collega’s is daar inmiddels sprake van een behoorlijke Procureon populatie! Frank is weer terug van (één maand) weggeweest: hij zal de inkoopafdeling van GEA in Bakel de aankomende vier maanden ondersteunen als Operational Buyer. Van de vaste medewerkers is Ivar ook gestart bij GEA, maar hij gaat het planning team van GEA in Den Bosch ondersteunen als Material Planner.

We wensen Sonja, Pim, Ivar en Frank veel succes en plezier bij Thermo Fisher en GEA.

logo_asml

 

 

 

Nieuwe medewerkers oktober

Ook deze maand hebben we nieuwe medewerkers aan onze organisatie mogen binden, namelijk Allard, Pim en Patrick. Begin deze maand is Allard gestart als Procurement Expert bij GEA in Den Bosch om de inkoopafdeling naar een hoger plan te brengen en ook Pim hebben we geholpen aan een baan als Buyer bij GEA in Den Bosch. Tot slot start Patrick als Technisch Project Inkoper bij VDL ETG Research.

Ook een aantal huidige medewerkers hebben we geholpen aan een nieuwe functie. Zo is de interim klus van Bart als NPI Buyer bij Neways Advanced Applications tot een einde gekomen en is hij inmiddels begonnen met een nieuw project bij Neways Cables & Wire Solutions. Ook hij gaat de inkoopafdeling structureren en supporten. “Onze” interne administratieman en Excel-expert, Wibe, hebben we geholpen aan een project bij Vanderlande, waar hij diverse Exceltools gaat updaten en ontwikkelen. Wibe is nog wel een paar dagen per week op kantoor, dus mocht je nog vragen of hulp nodig hebben bij Excel, dan is hij nog steeds bereikbaar.

Wij wensen Allard, Pim, Patrick, Bart en Wibe veel succes en plezier!

Marathon Eindhoven

Afgelopen zondag 9 oktober vond de 33ste Marathon van Eindhoven plaats en Procureon was weer van de partij op de 10 km en halve marathon (21 km). Onze collega’s Jan, Ivar en Iris hebben de 10 km succesvol gelopen en Carel, Lennart en Ralph hebben zich gewaagd aan de halve marathon en mooie tijden weggezet!

De zomervakantie is officieel voorbij. De meeste van ons hebben hun werk weer opgepakt, maar we hebben ook weer een aantal mensen mogen helpen aan nieuw werk. Zo is Arthur deze maand gestart als Commodity Buyer Elektromechanica bij Neways Advanced Applications. Sjoerd is bij ons in dienst gekomen en vervolgt zijn carrière als Buyer bij ASML. Niels is gestart met ons 1,5 jaar durende Traineeship Technical Procurement wat hij gaat volgen bij Marel Stork, terwijl hij tevens zijn master Supply Chain Management aan het afronden is.

 

Wij wensen Arthur, Sjoerd en Niels veel succes en plezier bij Neways, ASML en Marel Stork

Agenda

14 augustus – Fietsevenement Rit naar de Gladiolen

9 oktober – Marathon van Eindhoven

Welkom, nieuwe collega’s

De afgelopen periode hebben wij weer leuke, nieuwe medewerkers in ons team mogen verwelkomen;

Niels heeft zijn eerste baan geaccepteerd en is zijn carrière gestart als Operational Buyer bij Vanderlande. Tevens is Frank, een oude bekende van Procureon, daar onlangs ook gestart in een zelfde functie. We wensen hen veel plezier en succes bij dit prachtige bedrijf.

Marieke , wederom een bekende, is gestart als Operational Buyer bij Smit Ovens en Frans is aan de slag gegaan als Tactisch Inkoper bij VDL. We wensen ook hen veel succes en hopen hen regelmatig te mogen zien tijdens de gezamenlijke activiteiten.

Lancering nieuwe website

Vanaf 1 augustus is onze vernieuwde website “live” ! Mede in het kader van ons bijna 10 jarig bestaan vonden we het tijd om onze huisstijl een update te geven en deze meer aan te passen naar de persoonlijke, vlotte en professionele organisatie die we zijn. Deze huisstijl is eerder dit jaar al op vele fronten door gevoerd en nu is ook de website klaar. We hopen dat onze bezoekers de vernieuwde versie een verbetering vinden en ons zoals voorheen ook langs deze weg blijven vinden.

Procureon heeft bij deze opdrachtgever een volledige inkoopscan gedaan en op basis van de analyse voorstellen gedaan tot verbetering van het inkoopportfolio en logistieke optimalisatie. De besparingen lagen rond de 10% op een inkoopvolume van 2M€.

Procureon heeft voor deze opdrachtgever de volledige inkoop begeleidt, vanaf de keuze voor onder eigen regie bouwen via het uitbesteden bij een systeemleverancier tot en met product en leverancierskeuze. Procureon heeft alle uitbesteding van alle componenten, samenstellingen en systemen verricht. Ook hier heeft Procureon een vrijgave- en bestelsysteem in Excel gemaakt ter ondersteuning, waarmee de status van elk individueel onderdeel vanaf de vrijgave door de engineeringsfirma kon worden gevolgd.

De complete leveranciersselectie en uitbesteding van alle componenten, samenstellingen en systemen voor de opdrachtgever’s ALD High Volume Tool. Omdat er geen ERP systeem beschikbaar was, heeft Procureon een vrijgave- en bestelsysteem in Excel gemaakt ter ondersteuning, waarmee de status van elk individueel onderdeel kon worden gevolgd. Resultaat was dat de gehele 1e machine compleet en binnen termijn is opgeleverd.				        
            

CPO event 2015

We kunnen terugkijken op een geslaagd CPO event dat op 11 november j.l. werd gehouden. Het thema deze keer was “De rol van inkoop in een innovatieve omgeving”. De bezielende leiding was in handen van René van den Hoven (Nevi/purspective). Inhoudelijke thema’s werden verzorgd door Raphaël Smals (Vicsis). Mede door de inbreng van de gasten werd het een heel interessante discussie over hoe de competenties van leveranciers af te stemmen op de interne behoefte naar innovatie.

Rondleiding TU/e studenten bij FEI

Op Donderdag 7 januari organiseerde Procureon i.s.m. studievereniging “Industria” en FEI Electron Optics voor 1e-, 2e– en 3e-jaars studenten van de Studierichtiing Bedrijfskunde een rondleiding door de Cleanroom van FEI, om de bouw van de Titan microscoop van dichtbij te bekijken. De Titan is FEI’s microscoop met de hoogste resolutie en op dit moment dé wereldstandaard in electronenmicroscopie.

Ski uitje

Zaterdag 2 april was het zover: het jaarlijkse ski-uitje van Procureon stond weer voor de deur. Onze winter sportende collega’s zijn richting het besneeuwde Sölden gegaan om daar vier dagen lang te (après)skiën, snowboarden, de nodige apfelstrudels, schnitzels en overige lokale lekkernijen te nuttigen én een filmlocatie van de vorige James Bond film Spectre te bezoeken. Inmiddels is iedereen heelhuids teruggekomen van deze sportieve, informele en leuke uitstap en zijn zij fris en fruitig aan het werk gegaan.

Tschüss aus Sölden!

skieen-1

Fietsevenement “Limburgs mooiste”

Op 20 en 21 mei vindt het fietsevenement “Limburgs Mooiste” plaats. Er worden meerdere toertochten met verschillende lengte en moeilijkheidsgraad aangeboden en wij hebben ervoor gekozen om op zaterdag 21 mei de lichtgele route (108 km, 1347 hoogtemeters) te gaan fietsen.

We wensen Team Procureon veel succes!
fietsen

Welkom, nieuwe collega’s

Afgelopen maand hebben wij een aantal nieuwe medewerkers mogen verwelkomen, die via Procureon bij onze opdrachtgevers gestart zijn. Zo zijn Bart en Arthur begin maart gestart,  Bart als NPI Buyer en Arthur als Major Project Buyer. Merel is medio maart aan de slag gegaan als Order Desk Officer. Charmaine is per april begonnen als Senior Project Inkoper. Jasper is  begonnen als Helpdesk Medewerker medio april starten Jo en Yvonne , de eerste als Operational Buyer en de ander als Trade Compliance Support.

Namens het hele team verwelkomen wij Bart, Arthur, Merel, Charmaine, Jasper, Jo en Yvonne en wensen hen veel succes en plezier bij Procureon en onze opdrachtgevers.